Hej och välkomna till Blå Rummet stiftelsens hemsida!

Jag heter Håkan Loob och är ordförande i stiftelsen och även General manager för Färjestad BK.
Att denna stiftelse en gång i tiden startades av Färjestad BK har att göra med vår insikt, att alla har det inte lika lätt i livet. Frågan som uppstod var om vi på något sätt skulle kunna hjälpa till med ett litet bidrag för att öka ungdomars livskvalitet. Stiftelsen har numera blivit ett sätt för oss att rikta vårt engagemang mot just detta ändamål. Vi vill gärna också motivera andra att hjälpa till så att vi tillsammans kan skapa arrangemang av olika slag för att öka möjligheterna för stiftelsen att skapa en kraft för att stödja ungdomarna.

Färjestads BK:s vill väldigt gärna vara involverade i ett samhälle som stöttar dem som inte allt är så självklart för! Stiftelsen uppgift är nu att bygga upp ett kapital där sedan avkastningen från kapitalet kan komma till stöd för ungdomar! Vi hoppas att så många som möjligt har en liten eller eventuellt stor möjlighet att stödja denna stiftelse!

Bästa hälsningar
Håkan Loob
Färjestad BK

Om Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen

Blå Rummet stiftelsen arbetar för att förbättra livskvalitén för sjuka och funktionshindrade barn. Avkastningen från tillgångarna går till stipendier som delas ut och på så vis kan stiftelsen bidra till en mer livfull vardag för de familjer som är i behov av ekonomisk hjälp.

Vår historia

Under åren har värdarna i Blå Rummet lagt märke till att flera av familjerna med sjuka och funktionshindrade barn har en mycket ansträngd ekonomi och att fattigdomen bland de sjuka och funktionshindrade barnen är stor. På grund av barnets sjukdom eller funktionshinder har inte föräldrarna möjlighet att arbeta heltid. Vidare kan barnen ha särskilda behov av hjälpmedel och mediciner som inte ersätts av samhället vilket frestar på ekonomin ytterligare. Tanken väcktes därför hos värdarna i Blå rummet att starta en stiftelse vars avkastning skall delas ut som ett eller flera stipendier till sjuka och funktionshindrade barn. De kontaktade konstnärer och presenterade sin idé, konstnärerna trodde på idén och skänkte tavlor vars försäljningsintäkt skall utgöra grundplåten till stipendierna. En stiftelse med namnet Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen har bildats. Fler aktiviteter planeras för att tillföra stiftelsen ytterligare kapital, de kommer att presenteras på hemsidan under rubriken Nyheter.

Stiftelsens ändamål

Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen har till syfte att med avkastningen från tillgångarna bidra till att höja livskvaliteten för sjuka barn (tom 18 års ålder) och barn med funktionshinder, eller barn (tom 18 års ålder) som annars har svåra livsvillkor. Ändamålet tillgodoses genom att lämna ekonomiskt bistånd till den eller dem som styrelsen utser efter prövning utifrån destinatärens behov. Bidrag skall även kunna lämnas till juridisk person som verkar i linje med stiftelsens syfte.

Dela denna information med dina vänner

INSAMLINGSKONTO

Clearingnummer
8156-2
Kontonummer
923 764 249-2

SWISH

Telefonnummer
123 269 53 51

EVENEMANG

Det finns inga kommande events just nu.